Mire jó a statisztikai adatok elemzése?

2010.10.12. 18:03 miti88

Nagyon fontos, hogy honlapunk forgalmáról reális képet kapjunk. Ma már szinte minden webmester valamilyen módon méri a honlapja forgalmát, és elemzi is azt.

Ezt megtehetjük saját szkriptel, egyes weboldalak szolgáltatásain keresztül, egyes webtárhely szolgáltatóknak is van ilyen szolgáltatásuk, de a leggyakrabban használt forgalom mérő eszköz a Google Analyitics programja.

Ha honlapjának fő célja egy bizonyos termék reklámozása, akkor sokat segithet ha megtudnánk azt, hogy mely kulcsszavakra érkező látogatók a legérdekeltebbek a termék iránt. Ezt elsősorban onnan tudhatjuk meg, hogy megnézzük az adott kulcsszóra érkező látogatók átlagos oldal betöltéseit, valamint az átlagos oldalon eltöltött időt.

Ezután természetes, hogy azokra a kulcsszavakra optimizáljuk honlapunkat, amelyek a leg "igéretesebbek"-nek tűnnek.

Lehetséges, hogy ezekre a kulcsszavakra alacsonyabb a konkurencia, igy könnyebb lesz előre hozni a Google találati listájában.

Igaz, forgalmat sem fognak annyit hozni ezek a kulcsszavak, mint a legkeresettebbek a témába, viszont a konverziós arány valószinüleg nagyobb lesz. Igy növelhetjük a vásárlók számát, a forgalom csökkentése árán is akár.

Többet ésszel, mint erővel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webhely.blog.hu/api/trackback/id/tr792366062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása